Kategórie
 
 
 
 
 
 

Aké dlažby a obklady zvoliť pre kúpeľne v roku 2023? Takéto sú trendy, dizajny a formáty

Aké dlažby a obklady zvoliť pre kúpeľne v roku 2023? Takéto sú trendy, dizajny a formáty

Chystáte sa na rekonštrukciu kúpeľne alebo ste sa nasťahovali do novostavby či holobytu a riešite, aké dlažby a obklady použiť? Tak, ako v minulosti, aj rok 2023 priniesol do kúpeľne nové trendy, ktoré sa týkajú tak materiálov, ako aj formátov, vzhľadu či niektorých dôležitých parametrov. Na čo všetko sa zamerať, aby bola vaša kúpeľňa „in“?

Rektifikácia na stenu a protišmyk aspoň R9 na podlahu

Výber dlažieb a obkladov s rektifikáciou by mal byť samozrejmosťou a práve tu treba začať. Vďaka tejto vlastnosti ich viete lepiť aj na úzku špáru od 1 do do 2 mm, čo zaručuje kompaktný vzhľad kúpeľni bez rušivých špár a elementov. To isté platí pre protišmykový povrch, kúpeľňa je rizikovejšie miesto a vybrať by ste mali triedu aspoň R9.

Špeciálnu kategóriu protišmyku ponúka séria Asphalt Anti-Slip, ktorá imituje betón vo viacerých odtieňoch sivej, béžovej a hnedej. Trieda protišmykovej úpravy povrchu je až v kategórii R12 a na výber sú rozmery od 60 x 60 cm po 120 x 120 cm.

Vernú imitáciu betónu a praktické vlastnosti, ako sú rektifikácia a protišmyk R11, vám ponúknu aj dlažby zo série Arkety. Sú dostupné v rôznych rozmeroch, vrátane 120 x 60 cm. Aj v tomto prípade viete siahnuť po špeciálnej Anti-Slip úprave, samozrejmosťou je oteruvzdornosť triedy PEI 4 a široké použitie, vrátane exteriérov.

Za zmienku stojí aj kolekcia Art od EcoCerramu, ktorá prináša sivé prevedenie označené ako Silver, ale aj originálny modrý dizajn imitácie betónu, čiže Blue.

V oboch prípadoch máte záruku kompaktného dizajn vďaka rektifikácii a súčasne výbornú odolnosť voči oteru a poškriabaniu v kategórii PEI 4. Výhodou je, že kachličky tejto série môžete použiť aj iných častiach domácnosti, vrátane chodby a schodov.

Veľkoformáty pre kompaktnejší dizajn každej kúpeľne

Trend pre rok 2023 velí do kúpeľne použitie veľkoformátových rozmerov, ktoré minimalizujú početnosť špár, čo vytvára kompaktnejší vzhľad na podlahe aj stene.

Medzi veľkoformáty, ktoré odporúčame my, patria:

Bayona: Bayona od Baldocer Ceramicas je ideálnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú elegantný dizajn v kúpeľni. Vďaka imitácii mramoru s možnosťou výberu farebných odtieňov od béžovej až po šedú a s veľkým výberom formátov prinesú dlažby do vašich priestorov luxus, španielsky štýl a vysokú kvalitu spracovania v lesklom aj matnom prevedení.

Onyx Bleu: Táto španielska séria prináša do kúpeľne veľkoformátové dlažby s rozmermi 120 x 60 cm a 120 x 120 cm, ktoré vynikajú svojou eleganciou a praktickosťou. Je inšpirovaná prirodzenou krásou mramoru a ponúka jej luxusnú imitáciu v modrých tónoch. Vysoký lesk dotvára pocit otvorenosti a rektifikácia minimalizuje šírku špáry.

Cream Chamber: Kolekcia Cream Chamber je ideálnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú elegantnú a zároveň funkčnú dlažbu. Kachličky sú k dispozícií v dvoch rozmeroch a to 60 x 120 cm a 120 x 120 cm, v matnom aj lesklom prevedení a v luxusnom vzhľade mramoru. Samozrejmosťou je rektifikácia a vysoká oteruvzdornosť PEI 4.

Asphalt: Ako už hovorí aj samotný názov, tieto veľkoformátové dlažby kolekcie Asphalt imitujú betón a to od bledého odtieňu, cez béžový až po typický sivý. V ponuke sú viaceré veľkoformáty, či už ide o štvorcový 120 x 120 cm alebo populárny obdĺžnikový 60 x 120 cm. Siahnuť môžete aj po prevedení Anti-Slip vhodnom pre exteriér.

Matné alebo lesklé? Podľa osvetlenia aj rozmerov

Podľa toho, aká je kúpeľňa veľká a presvetlená a aké máte požiadavky na jej vzhľad, môžete voliť buď matný alebo lesklý povrch dlažby a obkladov do kúpeľne.

V  ponuke lesklých dlažieb dávame do pozornosti:

  • luxusné dlažby či obklady s lesklým povrchom a s imitáciou mramoru v sérií Wacom dajú každej kúpeľni eleganciu v čiernych aj v zelených tónoch
  • k dispozícií sú v rozmeroch 60 x 60 cm až 120 x 260 cm, majú výraznú kresbu a sú špeciálne určené pre kúpeľne a to s využitím na stenu aj na podlahu
  • s rovnakým povrchom a luxusným vzhľadom odporúčame taliansku dlažbu BLU AQ6, ktorá ma tyrkysové sfarbenie so vzhľadom mramoru
  • prednosťou sú použitie na podlahu aj stenu, veľkoformátový rozmer 120 x 60 cm, vysoký oteruvzdornosť PEI 5 a protišmykový povrch R9

Ak hľadáte matný povrch, máme pre vás k dispozícií štýlové kachličky 2-STA VP6 12 RM. Táto talianska dlažba s matným povrchom je v bielom prevedení, imituje luxusný vzhľad mramoru, má veľkoformátový rozmer 120 x 60 cm a protišmykový povrch.

Elegantný dizajn získate aj s kolekciou Parade PRDE, ktorá prináša do kúpeľni imitáciu kameňa. Na výber máte bledé, hnedé aj tmavé odtiene v matnom prevedení a vo veľkej palete rozmerov od 60 x 60 cm až po 120 x 120 cm. Plusom je, že uvedená séria ponúka dlažbu aj obklady vhodné pre celý dom, takže viete domácnosť veľmi dobre zladiť.

Industriálna kúpeľňa s imitáciou betónu či kameňa

Naša ponuka dlažieb a obkladov zahŕňa aj niekoľko kvalitných imitácií betónu a kameňa, ktoré doplnia sanitu, nábytok či zariadenie v industriálnom štýle.

V rámci série Pulse máme širokú škálu dlažieb a obkladov pre kúpeľne v sivých aj béžových tónoch. Verne imitujú betón a sú k dispozícii v rozmeroch 60 x 60 cm aj 60 x 120 cm. Majú rektifikované hrany a aj odolnosť voči oteru od triedy PEI 3.

Moderný štýl v čiernom, sivom aj v béžovom sfarbení a s imitáciou betónu vám prinesie aj séria Grafton. Dlažby z tejto kolekcie sú dostupné tiež v niekoľkých rozmeroch ako sú 80 x 80 cm alebo 120 x120 cm a na výber máte typy s vysokou protišmykovou triedou R11 alebo aj s nadpriemernou odolnosťou voči oteru a poškriabaniu v triede PEI 4.

Ak hľadáte originálnu, lesklú a decentne elegantnú imitáciu kameňa, do pozornosti dávame kolekciu Makarani White v rozmere 120 x 120 cm. Má odolnosť voči oteru triedy PEI 4, ide o gres v hrúbke 9 mm a samozrejmosťou sú presne zbrúsené hrany.

Prírodnú atmosféru vo vašej kúpeľni získate aj s kolekciou Terazzo. Tieto dlažby sú použiteľné aj ako obklad a sú dostupné vo štvorcovom aj obdĺžnikovom veľkoformáte. Na výber máte tmavší aj bledší odtieň sivého podkladu s výraznou kresbou kameňa a to v matnom aj lesklom prevedení, čo viete prispôsobiť vašej kúpeľni.

Krása mramoru do kúpeľne v byte aj v rodinnom dome

Mramor je jedným z najkrajších materiálov pre kúpeľne a platí to samozrejme aj v roku 2023. Naša ponuka jeho štýlovej a elegantnej imitácie je naozaj široká.

Nechajte sa očariť našimi originálnymi kolekciami:

Moonlight Pulido: Ak hľadáte kombináciu krásy, tmavých tónov a vzhľadu mramoru, potom práve Moonlight Pulido je voľba, na ktorú sa oplatí pozerať. Táto španielska gresová dlažba s lesklým  je použiteľná aj ako obklad a ponúka rozmery od 60 x 120 cm až po veľkoformát 120 x 260 cm Výsledok? Prvotriedna kvalita a autentická imitácia!

Balmoral: Kolekciu Balmoral predstavujeme s hrdosťou. Dlažby a obklady z tejto série sú dostupné v rôznych farebných odtieňoch, od bielej, cez béžovú a hnedú až po grafitovú. V ponuke je hladký aj štruktúrovaný povrch v lesklých aj matných typoch. Pri sérii oceníte aj bohatý výber farieb a možnosť voľby špeciálnych obkladov či dekorov.

Statuario Brown: Táto dlažba je použiteľná aj ako obklad a s rozmerom 120 x 60 cm a vzhľadom mramoru je ideálnou voľbou pre kúpeľňu, ktorú chcete opticky zväčšiť do hĺbky, šírky alebo výšky. Tmavohnedá farba kachličiek pridá do kúpeľne pocit tepla a pohodlia, kým lesklý povrch podčiarkne eleganciu a súčasne moderný strohý štýl.

Blue Lava: Dlažba Blue Lava použiteľná aj ako obklad na steny je s rozmerom 60 x 60 cm je univerzálnou a flexibilnou voľbou pre kúpeľne rôznych veľkostí, pretože je možné ju ľahko prispôsobiť každému priestoru. Lesklá povrchová úprava s originálnou modrou imitáciou mramoru vás chytí za srdce a vďaka rektifikácii vyzerá kompaktne.

Nebojte sa ani elegantných farieb alebo vzhľadu dreva

Elegantné farby aj vzhľad dreva môžu vytvoriť dokonalú atmosféru, netreba sa preto báť ani takéhoto štýlu. V oboch prípadoch máme veľmi široký sortiment.

Medzi úspešné série s gresovou imitáciou dreva patria:

  • pomerne verný vzhľad dreva ponúka Ducale v niekoľkých odtieňoch, béžovej aj sivej a s rozmermi od 20 x 120 cm až po veľkoformát 120 x 260 cm
  • dlažby sa môžu pýšiť hrúbkou začínajúcou už pri 6 mm, rôznymi triedami odolnosti voči oteru, protiškykovým prevedením a gresovým základom
  • v kúpeľni vynikne aj kolekcia Saigon Mix Mosaico imitujúca kresbu dreva, no ponúkajúca mozaikový štýl s využitím ako dekor v rozmere 31,6 x 31,6 cm
  • ide o štandardný keramický obklad a jeho originalita spočíva práve v kombinácii povrchu napodobňujúceho drevo a mozaikového štýlu vzoru

Pokiaľ ide o imitáciu so vzhľadom betónu s výberom béžovej aj sivej, dávame do pozornosti sériu Unik. Jej štvorcové dlažby začínajúce od rozmeru 60 x 60 cm aj obdĺžnikové formáty od 30 x 90 cm ukážu v kúpeľni elegantné čaro matného aj lesklého povrchu.

Ak sa vám páči mramor v sivom alebo béžovom odtieni, máme pre vás španielsku kolekciu Aral. Ide o dlažby využiteľné aj ako obklad, ktoré majú rozmery 120 x 120 cm aj 120 x 60 cm a na výber máte lesklý aj matný povrch, oba s výhodami práve do kúpeľne. Ich výhodou je výborná odolnosť voči oteru a elegantný a zároveň moderný dizajn.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hľadať
Plná (Desktop) verzia