Kategórie
 
 
 
 
 
 

Ako a podľa čoho vybrať 3D obklady a prečo sú keramické lepšie, ako polystyrénové alebo PVC

Ako a podľa čoho vybrať 3D obklady a prečo sú keramické lepšie, ako polystyrénové alebo PVC

Originalita, lepší pocit na pohľad aj dotyk a kvalitnejšie prevedenie, to všetko sú prednosti, ktoré majú 3D obklady na stenu oproti klasickým obkladačkám, ktoré možno dnes ešte stále nájsť vo väčšine domácností. Ak chcete zmeniť svoju fádnu a obyčajnú kúpeľňu, kuchyňu či fasádu domu na nepoznanie, odporúčame na to práve 3D obklady.

3D obklady pre intenzívnejší zážitok

Vychutnať si dizajnérsky zážitok vo svojej domácnosti či kancelárii, to je cieľ 3D obkladov. Nebojte sa vniesť trocha kreatívnosti a zmeny, či už pôjde o vlnky, štruktúrované obklady s pórovitým povrchovým spracovaním alebo rôznorodé geometrické tvary.

3D obkladačky ponúkajú zážitok z každého pohľadu:

  • môžete siahnuť po kombinácii viacerých kresieb, vďaka ktorým vytvoríte symetrické alebo nesymetrické vzory, či už jednofarebné alebo viacfarebné
  • naaranžujte si domácnosť z rôznych textúr, skúste napríklad zladiť kombináciu dlažby s prírodnou kresbou a moderný obklad s diagonálnym vzorom
  • nebojte sa osviežiť fádnosť interiéru a využiť aj kombinácie viacerých 3D obkladov v jednej izbe, napríklad do farebného alebo vzorového kontrastu

PVC, sadrové aj polystyrénové obklady

3D prevedenie a štruktúra obkladu so sebou prinášajú vyššie nároky na materiál obloženia. Mnoho ľudí sa preto rozhoduje pre alternatívy ku klasickým keramickým obkladom, najmä pokiaľ ide o polystyrénové, PVC alebo sadrové obklady rôznej veľkosti.

PVC, EPS ak sadrové 3D obklady sa snažia predovšetkým o imitáciu klasických keramických obkladačiek. Niektorým sa to darí lepšie, iným horšie, záleží od značky a ceny. Práve finančná výhodnosť je jeden z najčastejších dôvodov, prečo si ľudia takéto alternatívny vyberajú. Bohužiaľ, niekedy je to aj na úkor kvality prevedenia.

Viaceré odľahčené materiály 3D obkladov sú aj samolepiace, čo zjednodušuje montáž. Takéto riešenie je na prvý pohľad ideálne pre svojpomocnú montáž, no aj tu treba povedať, že daňou za to môže byť horšia kvalita výsledku a teda aj vizuálneho zážitku.

Alternatívne materiály môžu mať aj horšie vlastnosti z pohľadu zvukovej izolácie alebo odolnosti voči teplotám či slnku, aj preto sa obvykle používajú iba v interiéroch.

Keramické obklady ako 100 % istota kvality

Osvedčenou klasikou z pohľadu praktických vlastností a materiálu sú 3D keramické obklady. V ich prípade získate produkt, ktorý je dlhodobo overený, no vôbec to neznamená, že by „vyšiel z módy“, práve naopak. Bohatý výber trendových obkladačiek, ktoré prinášajú nové vzory, kresbu či tvar každý rok je jasným dôkazom, že keramika nestarne.

Oproti iným materiálom ponúkajú keramické obklady:

  • väčšiu pevnosť a odolnosť voči oteru, mechanickému poškodeniu, vode, chemikáliám alebo zašpineniu všeobecne, viete ich tiež jednoduchšie čistiť
  • možnosť bezproblémového použitia nielen pre interiér, ale aj pre exteriér na fasáde budovy, s tým súvisí aj odolnosť voči poveternostným vplyvom
  • lepšie tepelnoizolačné a zvukovoizolačné parametre, ktoré väčšina laikov nezaregistruje, no už počas praktického používania sa ukážu ako problém

Do kúpeľne, kuchyne, obývačky aj na fasádu

Keramické 3D obklady môžete použiť prakticky všade v exteriéroch aj interiéroch. Sú ideálne na balkón, terasu aj na obloženie múrika v záhrade v rámci altánku či posedenia na grilovanie, môžete sa spoľahnúť na ich odolnosť voči počasiu aj vysokej teplote.

Rovnako tak nájdu uplatnenie v interiéroch, či už pôjde o rekonštrukciu domácnosti v byte, na vytvorenie kreatívneho prostredia v kancelárii alebo v novostavbe domu.

Hoci obklady sa najčastejšie využívajú na WC, v kúpeľni a v kuchyni, kde ide primárne o ich vlastnosti ohľadom odolnosti voči vode, v prípade 3D obkladačiek sa priam pýta využitie aj v obytných priestoroch. Kým v obývačke môžete siahnuť po kreatívnych a kresbách, v spálni viete vytvoriť dokonalú a upokojujúcu harmóniu jemných vzorov.

Použitie môže byť aj doplnkové, napríklad v kombinácii s dekoračnými omietkami. Takýmto štýlom si bez problémov skrášlite chodbu alebo jedáleň, obklady viete využiť aj v minimalistickej forme, napríklad okolo krbu.

Luxusné, štýlové aj s imitáciou materiálov

Výber zo sortimentu 3D obkladov nie je o nič menší, ako je tomu v prípade klasických obkladačiek. Trojdimenzionálne prevedenie obkladu zapadne prakticky všade, či už ide o retro alebo vintage štýl, luxusný interiér alebo moderný apartmán.

Na svoje si prídu priaznivci všetkých štýlov obkladu:

Imitácie prírodných materiálov: 3D obklady sú často využívané pre imitáciu prírodných materiálov, najmä kameňa, betónu, dreva či mramoru. Oproti bežným obkladačkám majú oveľa reálnejší efekt a vernejšie zobrazenie štruktúry povrchu aj kresby.

Elegantný lesklý vzhľad: Ak si potrpíte na eleganciu, napríklad v kuchyni a kúpeľni, siahnite po 3D obklade s lesklým povrchovým spracovaním. Skombinovať ho môžete s kovovými, chrómovými alebo sklenenými dekoráciami či svietidlami.

Matná noblesa: Opakom k lesklým obkladačkám sú produktové rady s matným povrchovým spracovaním. Hodia sa hlavne tam, kde chcete kombinovať viacero farebných odtieňov či navzájom protichodných farieb, no zároveň chcete dosiahnuť pohodu.

Štýlová moderna: Zladiť moderný nábytok, podlahovú krytinu a štýlovú stenu nebolo ešte nikdy jednoduchšie. Moderné 3D obklady, prevažne s geometrickými vzormi a kresbou, podčiarkujú neuveriteľný kontrast chladnej a nádhernej krásy obkladov.

Luxus na stene: Ak si potrpíte na neopakovateľný vzhľad a chcete mať na dotyk obklad s tým najjemnejším spracovaním štruktúry, luxusné 3D obklady naplnia všetky vaše predstavy a to bez akéhokoľvek kompromisu. Sú ideálne do obývačky.

Pre najnáročnejších: Niektorí producenti, ktorí majú vo svojej ponuke keramické obkladačky, ponúkajú aj špeciálne edície určené pre tých najnáročnejších klientov, kde je dôležitý aj materiál. Kúpiť si tak viete obklady z kameňa či reálneho dreva.

Vyberte si overené značky a nové kolekcie

V našej ponuke nájdete 3D obklady viacerých známych a overených európskych výrobcov, či už ide o Baldocer, Cerrad, Cooperativa Ceramica di Imola alebo Mosavit. Zakúpiť si viete interiérové aj exteriérové obkladačky, v ponuke sú aj mrazuvzdorné produkty.

Na výber sú rôzne hrúbky, tvary aj veľkosti obkladačiek:

  • pokiaľ ide o hrúbku, najtenšie máme 6 mm obklady, ich použitie je najmä v interiéroch, najhrubšie obklady majú priemer až 12 mm
  • väčšina ľudí dáva prednosť obdĺžnikovým obkladom, najmä vo veľkostiach 12,5x33 cm, 27x75 cm či 30x90, najmä ak ide o kreatívnejšie kresby
  • štvorcové obklady, napríklad vo veľkosti 14,8x14,8 cm, sa používajú zas pri 3D obkladoch s modernými vzormi alebo pri obklade s mozaikou

Ak vám ide nielen o zaujímavú povrchovú úpravu z pohľadu trojdimenzionálnej štruktúry, ale aj o čo najmenšiu špáru a teda o čo najucelenejšiu kresbu na väčšej ploche, odporúčame obklady s rektifikáciou, kde ich viete ukladať s minimálnou špárou.

Okrem kolekcií, ktoré sú na trhu už dlhšie a sú zákazníkmi dostatočne overené, máme v ponuke tiež novinky a nové produktové rady spomínaných výrobcov, ktoré sú presne v súlade s najnovšími trendmi. Platí to tak pre obklady so vzorom dreva či drevených panelov, ako aj pre vintage či naopak moderné 3D obklady s abstraktnou kresbou.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hľadať
Plná (Desktop) verzia