Kategórie
 
 
 
 
 
 

Aký obklad zvoliť do malej kúpeľne

Rozmýšľate ako vyťažiť čo najviac z malej kúpeľne v paneláku? Prečítajte si tento článok a zistite, čo všetko sa dá spraviť so zdanlivo malým priestorom.

Či chceme alebo nie, otázku vlastného bývania musíme riešiť všetci. S vlastným bývaním však častokrát prichádzajú problémy. Jedným z nich je kúpeľňa. Veľakrát sa stáva, že nie je taká akú by sme si ju predstavovali. Buď je zle dispozične vyriešená alebo sa nám celkovo nepozdáva jej estetika. To sú však záležitosti, ktoré vieme bez problémov vyriešiť. Poďme sa spoločne pozrieť na to, aké obklady sú najideálnejšie pre malé kúpeľne.

Veľký formát obkladu je lepší ako malý. Prečo?

Odpoveď je jednoduchá. Pri malých priestoroch sa musíme čo najviac zamerať na výsledný vizuál. Kúpeľňa musí po prerábke vyzerať väčšia ako naozaj je. Nie naopak. Veľkoformátové obklady sú lepšie najmä vďaka tomu, že v konečnom dôsledku je v kúpeľni menej špár ako v porovnaní s malým formátom obkladu. Práve množstvo špár v miestnosti je jedným z aspektov, ktorý vplýva na optickú veľkosť kúpeľne. Z tohto dôvodu neodporúčame do malej kúpeľne v paneláku malé kachličky.

Aké farby podkladu použiť?

Vo všeobecnosti sa odporúča použiť na obloženie modernej kúpeľne svetlejšie farby. Je to taktiež z toho dôvodu, že svetlé farby robia miestnosť opticky väčšou než akou naozaj je. Odporúčame použiť jemné odtiene sivej alebo hnedej, ktoré sa dajú hravo doladiť s kontrastnými doplnkami. Na druhej strane odporúčame sa vyhnúť čisto bielej farbe. Áno určite ste už počuli, že biela sa do kúpeľne hodí najviac, ale nie je tomu úplne tak. Ak sa už predsa rozhodnete pre bielu farbu, tak určite by ste mali zvážiť minimálne kombináciu s výraznejšími farbami.

Jednoduché vzory obkladu alebo zložité?

Pri voľbe vzorov obkladu do kúpeľne je nutné spomenúť, že sa do veľkej miery jedná o subjektívnu záležitosť. Podľa nášho názoru sa odpoveď na kladenú otázku nachádza niekde uprostred. Najvhodnejšie vzory do malej modernej kúpeľne sú akousi kombináciou medzi tými jednoduchými a zložitými. Odporúčame kombinovať obklady s imitáciou kameňa alebo mramoru s jemnými tónmi farieb, ktoré doladia zložitejšie prvky obkladu.

Dúfame, že vám boli naše rady nápomocné. Uvedomujeme si však, že nie všetko, čo si človek prečíta, si nevie až tak dobre predstaviť. Preto pre lepšiu predstavu neváhajte použiť našu 3D vizualizáciu kúpeľne.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hľadať
Plná (Desktop) verzia