Kategórie
 
 
 
 
 
 

Luxusné obklady do kúpeľne pre náročných? Toto sú najzaujímavejšie série

Luxusné obklady do kúpeľne pre náročných? Toto sú najzaujímavejšie série

Riešite rekonštrukciu bytu alebo ste sa nasťahovali do novostavby domu, no kúpeľňa nie je podľa vášho gusta? Ak máte radi prepych, eleganciu, originálny dizajn, ale aj pevnosť, odolnosť a kvalitu bez kompromisov, stavte na luxusné obklady stien. Či už máte radi glamour, moderný štýl alebo vintage, u nás nájdete, čo hľadáte.

 Čo ponúkajú a aké výhody majú luxusné obklady?

Ak ste nároční a neuspokojíte sa s ničím iným, ako so 100 % kvalitou, potom nemôžete dať na stenu v kúpeľni priemerný obklad. Rozdiel medzi bežnými a luxusnými kolekciami bude evidentný už na prvý pohľad, no odlišnosti sú aj vo vnútri kachličiek.

Luxusné obkladačky ponúkajú tieto 4 benefity:

 Originálny dizajn a detailná potlač: Pokiaľ ide o dizajn, luxusné kolekcie sú zárukou originality kresby a tiež detailnej potlače. Nestane sa vám, že by bol vzor fádny, že by sa často opakoval alebo že by nemal farebnú stálosť a zhodu na každej jednej dlaždice. Luxusné kachličky sú elegantné a dizajnovo originálne bez ohľadu na štýl.

 Pevnejší a odolnejší materiál: Luxusné dlažby sú vyrobené z gresu, čo je materiál, ktorý je tvrdší a odolnejší, ako v prípade bežných keramických dlažieb. Gres sa vyrába z kameňa podrveného na prach, ktorý sa vylisuje a dva krát vypáli pri vysokej teplote. Výsledkom je odolnosť a pevnosť v tlaku pri intenzívnej a tiež pri dlhodobej záťaži.

 Presnejšie spracovanie: 100 % rovinatosť a mimoriadne presné rozmery vďaka rektifikácii, výrobca si v prípade luxusných kachličiek dáva naozaj záležať. Výsledkom je presné zbrúsenie hrán, rovnaká hrúbka dlaždice v každom jej mieste a oveľa jednoduchšia pokládka. Tá je možná aj bezšpárovo alebo na úzku špáru s hrúbkou do 2 mm.

 Kvalitná povrchová úprava: Luxusné kachličky sa vyznačujú veľkým dôrazom na povrchovú úpravu. V prípade imitácie materiálov býva samozrejmosťou aj štruktúrovanie na povrchu, všeobecne potom sú tieto dlažby veľmi dobre odolné voči oteru a poškriabaniu. Pri lesklej aj matnej dlažbe sa netreba obávať o elegantný dojem a štýl.

 Veľkoformátové obklady sú praktické aj luxusné

Ak hovoríme o luxusných obkladoch do kúpeľni, potom máme v prvom rade na mysli tie veľkoformátové. Ide o rozmery väčšie, ako je formát 60x60 cm, čiže napríklad 80x80 cm, 60x120 cm, 120x120 cm, 120x240 cm alebo dokonca aj 120x260 cm.

Hrúbka týchto veľkoformátových obkladov začína už pri 5 alebo 6 mm, takže ani väčšia obkladačka nemusí automaticky znamenať nejakú nadmernú hmotnosť.

Práve naopak, vďaka tomu, že sú kachličky z gresu, sú dostatočne pevné, na stenu ich viete nalepiť bez vážnejších problémov a manipulácia s nimi nie je náročná ani v menšom priestore. Tým najdôležitejším dôvodom, prečo siahnuť po veľkých formátoch, je minimalizácia počtu špár, čo robí obklad už na prvý pohľad kompaktnejší.

Z tých veľkoformátových sú v našej ponuke populárne napríklad Patmos Pulido v rozmere 60x120 cm, Dorato Black s rozmerom 80x160 cm alebo Milos Pulido s formátom 80x80 cm. Ide všetko o kvalitné lesklé obklady z gresu a s impozantnými rozmermi.

Zaujímavý dizajn má kolekcia Nairobi v prevedení Marfil a Brown, prípadne v kombinácii Mix Marfil, ale aj obklad série Larchwood. Ten je ideálny do kúpeľne, no možno ho použiť aj v iných častiach bytu, apartmánu či domu. Jeho prednosťou je štýlová imitácia dreva v niekoľkých odtieňoch, no predovšetkým zaujímavý vzor parkiet.

 Ak elegancia, tak mramor. Pokojne aj imitácia!

Jedným z najluxusnejších materiálov, ktorý prináša punc exkluzivity, honosnosti a štýlu, je mramor. V našej ponuke majú obklady do kúpeľne s dizajnom mramoru osobitné miesto a ide o kvalitné imitácie tohto materiálu v podaní obkladov vyrobených z gresu.

K tým najviac exkluzívnym patrí séria Fox Graphite Pulido v tmavej imitácii mramoru s bledou kresbou alebo Vanglih Pulido s bielym pozadím a naopak tmavším odtieňom vzoru. Vďaka hrúbke iba 6 mm nie sú tieto obklady ani príliš ťažké, no v kombinácii s gresovým materiálom sú zárukou pevnosti a odolnosti, znesú teda aj väčšiu záťaž.

Ak zostaneme ešte pri španielskej značke Baldocer, imitáciu mramoru v elegantnom prevedení nájdete v našom sortimente aj v kolekciách Balmoral Taupe, Balmoral Dune v niekoľkých farebných odtieňoch, Adaggio Gold alebo Quios Silver Pulido.

Zaujímavý vzhľad mramoru ponúka aj výrobca Azulejos Benadresa a to v troch kolekciách. Luxusný tmavý dizajn nájdete v Icaro Dark Pulido, modro-sivé prevedenie vás očarí v prípade Vestige Pulido a netradičný odtieň v kombinácii hnedej, béžovej, oranžovej a zlatej má Riyadh Jade. Elegancia a originalita sa tu skvelo dopĺňajú.

Množstvo zo spomínaných produktov má pritom využitie nielen ako obklad na stenu, ale aj ako dlažba na podlahu. Do mramoru tak kúpeľňu môžete obliecť na komplet!

 Krása kameňa priamo vo vašej kúpeľni

Druhým najčastejším materiálom, ktorý asociuje v kúpeľni honosnosť a luxus, je kameň. Aj v tomto prípade u nás nájdete niekoľko zaujímavých kolekcií s jeho imitáciou a to nielen optickou, ale dokonca aj povrchovou, čiže ide o štruktúrovaný obklad.

Do vašej pozornosti dávame tieto luxusné série:

  • nad priemerom jednoznačne vyniká séria More, kde máte na výber More 60W alebo More 60G, v oboch prípadoch ide o precíznu imitáciu kameňa
  • netradičnú béžovú imitáciu kameňa k vám do kúpeľne prinesie Avenue Beige, kde je v ponuke okrem luxusného obkladu aj prislúchajúca dlažba
  • štruktúrované obkladačky v matnom prevedení a tiež v béžovej farbe ponúka aj Ozone Bone, španielsky produkt od známej fabriky Baldocer Ceramicas
  • tá má veľmi zaujímavú sivú imitáciu kameňa v sérii Pierre, ktorá ponúka tehličkový dizajn, 3D efekt, matný povrch a štruktúrované prevedenie
  • pri imitácii kameňa zostaneme aj v prípade Arack Natural, kde získate obdĺžnikový obklad 40x120 cm a v béžovej farbe s matným povrchom

Ak by ste chceli v kúpeľni využiť unikátny, luxusný a elegantný dekor, potom určite upriamte svoju pozornosť na fabriku Azulejos Benadresa. My vám ponúkame napríklad sériu Eternity v prevedení Grafito alebo Pearl, ale aj originálny City Decor Lamas Grey.

 Dilema na záver: lesklý alebo matný obklad?

Väčšina ľudí má slovo luxus spojený s vysokým leskom a to platí aj v prípade obkladov. Je to naozaj tak? Musí byť luxusný obklad nevyhnutné aj lesklým obkladom?

Pochopiteľne, nie, no vysoký lesk sa vyslovene hodí k niektorým druhom dizajnu. Príkladom sú imitácie mramoru, napríklad ako v prípade Sky Onyx v bledom prevedení alebo Vanglih, čo je obklad s bielym pozadím a detailnou kresbou. Lesklý povrch sa hodí aj v prípade imitácie kamenného obkladu, Sand Pearl patrí rozhodne do luxusnej triedy.

Na druhú stranu, aj matné obklady môžu ponúknuť eleganciu a punc luxusu, napríklad ak ide o Fox Graphite Natural v tmavom prevedení alebo sivú imitáciu opracovaného betónu v podobe Magnum Silver. Tieto kolekcie ukazujú smer, akým sa uberať.

Pre tých, čo sa nevedia rozhodnúť, dávame do pozornosti možnosť kompromisného riešenia. Ide o pololesklé obklady, ktoré kombinujú lesklé a matné elementy na povrchu. Skvelým príkladom je obklad Oneway v prevedení White Lapado v bielej farbe, ktorá je stelesnením luxusu, štýlu a originality, vďaka ktorej budete určite mimo priemer.

Čím je obklad lesklejší, tým viac bude odrážať svetla. Matné obklady majú výhodu v tom, že na nich nie je toľko vidieť špina alebo prach. Ich čistenie je však nepomerne náročnejšie, údržbu lesklých kachličiek spravíte naopak bez akýchkoľvek problémov.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hľadať
Plná (Desktop) verzia