Kategórie
 
 
 
 
 
 

Španielska dlažba s imitáciou dreva , betónu či kameňa? Skúste 2 cm novinky od Baldoceru

Španielska dlažba s imitáciou dreva , betónu či kameňa? Skúste 2 cm novinky od Baldoceru

Dlažba a obklady zo Španielska majú celosvetovo veľmi dobrý „cveng“. Veľký výber rôznych dizajnov, dôraz na kvalitné spracovanie a presné rozmery, pevný materiál a dobrý pomer ceny a kvality. Tieto výhody dokážu presvedčiť ročne milióny zákazníkov, aby sa rozhodli práve pre španielske kachličky. Čo vám dnes ponúkajú?

 Baldocer ako synonymum kvality aj inovácie

Ak hovoríme o španielskej dlažbe alebo obkladoch, značku Baldocer nemožno vynechať. Spoločnosť začala pôsobiť v roku 1995 v regióne Castellón a za vyše 25 rokov svojej histórie sa rozšírila do celého sveta, dnes je prítomná vo vyše 120 krajinách.

Dnes je značka prítomná na trhoch v Európe, Ázii a dokonca aj v Afrike, v mnohých krajinách patrí k lídrom alebo k mimoriadne obľúbeným producentom.

Baldocer je ideálnym príkladom, ako možno skĺbiť skúsenosti, overené postupy a zároveň inovatívne technológie. Výsledkom je unikátna kombinácia vlastností, ktoré robia zo značky populárnu voľbu tak v prípade mestskej, ako aj vidieckej architektúry. Či už ide o vnútorné alebo vonkajšie dlažby a obklady, sortiment pokrýva viacero oblastí.

To isté platí aj o rôznych kolekciách, mnohé z nich sú priekopníkom vo svojej oblasti. Ide napríklad o 6 mm dlažbu, veľkoformátové kachličky 120x240 cm alebo aj o spomínanú 2 cm dlažbu. Tá prináša eleganciu a mimoriadne praktické parametre.

Za zmienku stojí aj dôraz na ekológiu. Len nedávno fabrika ukončila inštaláciu vyše 7 tisíc m2 solárnych panelov na budove logistického centra vo Vilafamés.

 Novinky v 2 cm dlažbách nadväzujú na aktuálne kolekcie

Španielske dlažby vynikajú, okrem iného, aj v imitácii prírodných materiálov. Ide najmä o drevo alebo betón, ktoré patria nielen k „stáliciam“ ponuky, ale v nových dizajnoch a kresbách aj k populárnym trendom takmer každej jednej sezóny.

V prípade Baldoceru zahŕňajú novinky 2 cm dlaždice v kolekciách, kde sú v ponuke aj štandardné dlažby v hrúbke do 1 cm, prípadne aj obklady na stenu. Týka sa to tak rozmerov napríklad 60x60 cm, ako aj obdĺžnikových typov vo formáte 60x120 cm alebo viac. Ak ide o imitácie dreva, veľkosť dlaždíc pripomína klasickú drevenú podlahu.

V novinkách od Baldoceru nájdete gresovú dlažbu určenú pre exteriér, viaceré produkty majú špeciálnu protišmykovú úpravu vo vysokom stupni, sú teda vhodné napríklad aj na chodníky do záhrady alebo okolo bazéna, kde sa kladie viac dôrazu na bezpečnosť.

Najväčším benefitom je možnosť vizuálneho spojenia interiérov a exteriérov. V jednej sérii nájdete v tej istej kresbe, odtieni a dizajne tak dlažbu využiteľnú v obývačke alebo v jedálni, ako aj 2 cm dlaždice, ktoré sú ideálne na balkóny, terasy a celkovo okolo domu. Ucelený vzhľad potom vytvorí originálnu atmosféru a veľmi zaujímavý dojem.

 Imitácia dreva nebola ešte nikdy taká štýlová

Jedným z najpopulárnejších vzorov dlažby je drevo, konkrétne jeho imitácia. Novinky od Baldoceru, ktoré prišli na trh v segmente 2 cm dlažby, ponúkajú v tomto ohľade viacero produktov. Výhodou je, že dopĺňajú už existujúcu zaujímavú kolekciu.

Ide o sériu Belfast, pre ktorú sú typické tieto výhody:

  • ide o gresové dlaždice so vzhľadom dreva s dôrazom na naozaj detailnú kresbu, ale aj rozmery, ktoré verne kopírujú klasickú drevenú podlahu
  • kolekcia je tak široká, že okrem veľkého výberu viacerých farebných prevedení má v ponuke aj špeciálnu protišmykovú dlažbu typu Anti-Slip
  • na výber je niekoľko formátov od rozmeru 20x1620 cm až po 39,5 x 160 cm, podlahu si tak viete vyskladať tak, aby vyhovovala veľkosti miestnosti
  • dlaždice sú mrazovzdorné, oteruvzdorné, na povrchu štruktúrované, majú matné prevedenie a vysokú odolnosť voči oteru a poškriabaniu

Čo sa týka spomínaných noviniek, jedná sa o 3 farebné prevedenia protišmykovej dlažby typu Anti-Slip a to vo formáte imitujúcom podlahu, konkrétne 29,5 x 120 cm.

Ak máte radi svetlé drevo, Baldocer má v ponuke 2 cm dlažbu v prevedení Teak. Ako už hovorí názov, svojou kresbou, no najmä farebnými tónmi, imituje teakovú podlahu. Naopak, pre priaznivcov tmavšieho odtieňa je tu prevedenie Walnut. Pre milovníkov moderný dávame do pozornosti trendy sivé sfarbenie Ash s originálnou kresbou dreva.

 Vzhľad betónu aj kameňa v gresovom prevedení

Okrem dreva sú, najmä v modernej mestskej architektúre, čoraz viac populárne tiež imitácie kameňa alebo betónu. Aj v tejto oblasti ponúka Baldocer zopár noviniek.

V prípade imitácie kameňa ide napríklad o kolekciu Brunswich, kde možno siahnuť po prevedeniach Acero, Ceniza aj Cromo. V každom z týchto prípadov sa jedná o štvorcové dlaždice vo formáte 60x60 cm, ktorých využitie je v exteriéroch. Skvelo zapadnú na terasu aj balkón, uplatnenie nájdu tiež na chodníkoch alebo v okolí bazénov.

Dlažba imituje kameň nielen kresbou, ale aj povrchovou úpravou so štruktúrovaním a v matnom prevedení. Pokiaľ ide o praktické vlastnosti, spoločnou črtou je, že ide o dlažbu označenú ako protišmykovú, ktorá je zaradená v kvalitatívnej triede R11.

Vzhľad betónu zas ponúka kolekcia Arkety, ktorá obsahuje nielen 2 cm dlaždice, ale aj klasické gresové kachličky určené pre interiér. V ponuke sú dve farebné prevedenia, konkrétne Grey a Sand, rovnako tak štvorcové aj obdĺžnikové formáty.

Pri imitácii betónu ešte zostaneme, za zmienku totiž stojí aj séria Grafton. Tá ponúka oveľa viac typov odtieňov, či už ide o Grey, Silver, Ivory alebo Anthracite. V novinkách možno nájsť rozmer 60x120 cm, ktorý je spoločný pre všetky farebné typy z tejto kolekcie. Dlaždice viete použiť všade v exteriéroch, vrátane vonkajšieho schodiska.

 Ktoré výhody 2 cm dlažby sú najdôležitejšie?

2 cm dlažby si nachádzajú svoje miesto čoraz viac aj na našom trhu. Pre niektorých zákazníkov sú síce ešte stále neznáme, no množstvo ľudí už objavilo ich čaro. To spočíva v niektorých praktických vlastnostiach, parametroch a charakteristikách.

Tu sú 4 zásadné výhody, ktoré vám môžu priniesť:

 Flexibilná pokládka: Skutočnosť, že 2 cm dlaždice sa dajú klásť aj bez lepidla, je veľkou praktickou výhodou. Či už sa rozhodnete pre pokládku do štrku, piesku, na plastové terče alebo aj priamo voľne do trávnika, je len a len na vás. Aplikácia je jednoduchá, rýchla a v prípade potreby možno dlažbu v budúcnosti aj demontovať.

 Široké využitie: 2 cm dlažba je určená primárne pre exteriér, hoci, v niektorých prípadoch sa môže hodiť aj do interiérov, či už v bývaní alebo aj v obchodných priestoroch. Vonku má veľmi bohaté použitie, hodí sa bez problémov tak na balkón alebo terasu, ako aj na chodníky, okolo bazéna, do altánku, pred garáž alebo voľne do trávnika v záhrade.

 Pevnosť a odolnosť: Dlaždice sú vyrobené z gresu, ktorý je omnoho tvrdší, ako klasický keramický materiál. Vzniká totiž z kameňa podrveného na prach, ktorý je lisovaný a dva krát vypaľovaný pri vysokých teplotách. Okrem toho je dlažba veľmi dobre odolná voči mrazu, oteru, tlaku, dažďu, slnečnému žiareniu aj dlhodobo intenzívnej záťaži.

Kvalitný dizajn a povrch: Ak ide o porovnanie s klasickou betónovou exteriérovou dlažbou, 2 cm kachličky ju vo vzhľade určite prevyšujú. Dizajnovo je dlažba na úrovni klasickej gresovej interiérovej dlažby, či už ide o farebnosť, detailný vzor alebo kresbu imitujúcu rôzne materiály. To isté platí aj pre kvalitné prevedenie povrchu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hľadať
Plná (Desktop) verzia