Kategórie
 
 
 
 
 
 

Trendy pre dlažby a obklady do kuchyne v roku 2023: materiály, dizajn, formát a vlastnosti

Trendy pre dlažby a obklady do kuchyne v roku 2023: materiály, dizajn, formát a vlastnosti

Ku kuchyni aj v roku 2023 neodmysliteľne patria dlažby a obklady. Či už máte malú kuchyňu v byte alebo veľkú v rodinnom dome, v nasledujúcich riadkoch vám predstavíme trendy pre rok 2023. Aké materiály, dizajn, formáty či vlastnosti sú v kurze a čo vám pomôže vytvoriť inovatívny, jedinečný a zároveň funkčný priestor? Čítajte a dozviete sa!

 TOP trend: farebné odtiene v béžovej, tmavej, sivej aj modrej

Ak ide o farby, tóny a odtiene, pre tento rok sú v hre pastelové ale aj elegantné prevedenia. V súčasnej dobe sú najviac trendy béžové, tmavé, sivé a modré odtiene, ktoré vytvárajú úžasnú atmosféru. Poďte sa s nami pustiť do tvorby vašej vysnívanej kuchyne!

Ako prvú vám predstavujeme sériu Ashima v sivých, bielych a čiernych farbách, ktoré majú moderný vzhľad kameňa. Jej elegantný dizajn je ideálny pre kuchyne v bytoch v elegantnom štýle. Dlažby a obklady sú v rôznych veľkostiach od 60 x 60 cm až po 60 x 120 cm, čo vám umožní prispôsobiť veľkosť aj formát všetkým vašim požiadavkám.

Originálnou a výraznou imitáciou kameňa je aj gresová dlažba Stracciatella Cenere formátu 120 x 60 cm a s oteruodolnosťou triedy PEI 3 a protišmykom R10.

V modrej farbe odporúčame dlažbu Atlantida Pulido s originálnou imitáciou mramoru vo veľkosti 120 x 60 cm a s odolnosťou voči oteru PEI 3. Je rektifikovaná, čo zaručuje presný tvar a umožňuje pokládku na úzku špáru do 1 až 2 mm. V spojení s modernými kuchynskými spotrebičmi alebo nábytkom vytvorí  moderný a štýlový interiér.

V béžovom odtieni sa pre vašu kuchyňu hodí aj kolekcia Quantum v prevedení Pulido alebo Natural, ktorá vám prináša vzhľad mramoru. Rozmer 120 x 60 cm oceníte aj na väčšej ploche a plusom je možnosť výberu medzi matným alebo lesklým povrchom.

 Mramor? Jeho gresová imitácia je luxusná aj originálna

Jedným z trendov v kuchyni pre rok 2023 sú dlažby a obklady z gresu, ktoré spájajú jeho pevnosť spolu s krásou mramoru, ktorého kresbu a vzhľad imitujú.

Tu sú naše najlepšie produkty s imitáciou mramoru:

  • tyrkysová dlažba Blu AQ6 s hrúbkou 6,5 mm od talianskeho výrobcu Cooperativa Ceramica di Imola ponúka veľkoformátový rozmer 120 x 60 cm
  • s vysokou odolnosťou proti oteru PEI 5 vynikne v každej modernej kuchyni a oceníte aj ďalšie veľkostné prevedenia 120 x 120 cm alebo 120 x 260 cm
  • výbornou voľbou sú aj biele dlažby série Vanglih Pulido imitujúce mramor, ktoré sú v rozmeroch od 60 x 60 cm, cez 60 x 120 cm až po 120 x 240 cm
  • vďaka gresu a hrúbke od 7 mm do 10,3 mm sú pevné a s optimálnou hmotnosťou, hodia sa aj ako obklad, napríklad na kuchynský ostrovček

Hneď niekoľko odtieňov mramoru od bledej, cez sivú až po tmavú ponúka aj séria Agate v rozmere 60 x 120 cm. Ide o španielske dlažby s oteruvzdornosťou PEI 4, ktoré majú hrúbku iba 6 mm, rektifikované hrany a špičkové prevedenie imitácie tohto luxusného materiálu. Každá jedna farba bude  dokonalou voľbou pre elegantnú kuchyňu.

Originálny dizajn v tmavom prevedení imitácie mramoru prináša aj séria Statuario Nero, kde máte na výber veľkosť 60 x 60 cm aj obdĺžnikový veľkoformát 120 x 60 cm. Na tmavom podklade vynikne biela kresba, ktorá kombinuje silnejšie a slabšie tóny.

 Lesk ustupuje matnému povrchu, ten vyzerá moderne

V roku 2023 sa čoraz viac ľudí rozhoduje pre matné dlažby a obklady do svojich kuchýň, či už ide o zariadenie novej alebo o rekonštrukciu pôvodnej. Matný povrch pôsobí elegantne a moderne a oproti tomu lesklému má aj veľa praktických výhod.

Tou najdôležitejšou je, že na matných dlažbách nie sú tak viditeľné nečistoty a vodný kameň, čiže starostlivosť a údržba sú menej náročné, čo oceníte práve v kuchyni.

Zaujímavou sivou kolekciou, ktorá imituje kameň a hodí sa svojim matným povrchom práve do kuchyne, je Terazzo. Na výber máte svetlejšie aj tmavšie prevedenie a rozmery 60 x 60 cm alebo 120 x 60 cm. Kachličky viete využiť na podlahu aj na stenu ako obklad.

Ideálna pre použitie v kuchyni je aj séria Vibes, ktorá je bohatá na farebné varianty aj veľkosti a imituje kameň. V ponuke sú rozmery od 30 x 60 cm až po veľkoformát 120 x 60 cm. Ak hľadáte do svojej kuchyne industriálny štýl imitujúci betón, veľký výber rozmerov má aj gresová kolekcia Detroit s oteruvzdornosťou PEI 4 v sivých odtieňoch.

Ak hľadáte bledšie tóny, v ponuke máme je aj bielu dlažbu STA VP6 s matným povrchom, rozmerom 120 x 60 cm a oteruodolnosťou PEI 4, ktorá imituje mramor. Do kuchyne je vhodná aj vďaka protišmykovej triede R9 a oterudolnosti PEI 4.

 Trend škandinávskeho štýlu s prírodným vzhľadom dreva

Škandinávsky štýl obkladov a dlažieb je známy svojou jednoduchosťou a minimalistickým dizajnom, ktorý pôsobí prirodzene. V kuchyni to znamená použitie prírodných materiálov, najmä dreva, ktoré dá miestnosti útulnú a zároveň príjemnú atmosféru.

My máme tieto imitácie dreva, ktoré odporúčame:

 Wooden Oak: Táto dlažba a obklad v jednom je ideálnym riešením pre tých, ktorí hľadajú pre svoju kuchyňu vzhľad dreva, no v bledších odtieňoch. Kachličky sú od španielskeho výrobcu Baldocer, majú rozmer 20 x 114 cm, hrúbku 10 mm, sú oteruodolné v triede PEI 4 a majú povrch s nadpriemernou protišmykovou úpravou triedy R 10.

 Urbico: Kolekcia týchto dlažieb s vernou imitáciou dreva je dostupná v rozmeroch 15 x 90 cm a 15 x 60 cm. V ponuke sú v béžových, hnedých a sivých odtieňoch a použiť ich viete nielen na podlahe, ale aj ako obklad. Majú výborne vlastnosti pre použitie v kuchyni, oceníte napríklad oteruodolnosť PEI 4 či matný povrch s protišmykom R9.

 Spazio: Táto séria dlažieb a obkladov s imitáciou dreva ponúka dve verzie, jedna s bledším hnedým sfarbením a druhá vo viac výraznejších hnedých tónoch, čím imitujú buď teakové alebo javorové drevo. Dlažby majú odolnosť PEI 3, čo znamená, že sú vhodné aj do kuchyne, samozrejme sú gresového materiálu, ktorý zaručuje vysokú pevnosť.

Ducale: Ak hľadáte univerzálne a flexibilné riešenie pre svoju kuchyňu, séria Ducale je tou správnou voľbou. Dlažby a obklady s  imitáciou dreva sú dostupné v rôznych rozmeroch od typického 20 x 120 cm až po 120 x 260 cm. Na výber máte imitácie rôznych odtieňov a typov dreva, napríklad cédrového v béžovej, bledosivého aj tmavohnedého.

 Štruktúrovaný povrch je v kurze už aj v kuchyni

Štruktúra na povrchu je v kuchyni čoraz viac žiadaná, či už ide o pracovnú dosku, dvierka na kuchynskej linke alebo aj o povrch dlažieb a kuchynských obkladov. Štruktúrovaný povrch je aj odolnejší voči poškriabaniu, pôsobí originálne a veľmi moderne.

Pre rok 2023 vám odporúčame nasledovné kolekcie:

  • štýlová séria Micron s rozmermi 60 x 60 cm a 30 x 60 cm s béžovým a sivým vzhľadom zaujme štruktúrovaným povrchom aj imitáciou betónu
  • tá je naozaj na vysokej úrovni, no zároveň pôsobí elegantne a nenútene, pričom taliansky výrobca myslel aj na odolnosť voči oteru v triede PEI 4
  • kolekcia Creacon je tiež o vzhľade betónu a jej ponuka zahŕňa štvorcový typ 60 x 60, ktorý je k dispozícii v čiernom, bielom aj sivom prevedení
  • kachličky tejto talianskej značky sa vyznačujú nielen štruktúrovaním na povrchu, ale tiež pevnosťou s hrúbkou 10 mm a odolnosťou voči oteru PEI 5

Pre fanúšikov kameňa dávame do pozornosti sériu BRXT BRIXSTONE v rozmere 60 x 60 cm a v troch farebných odtieňoch od bieleho, cez sivý až po béžový.

Dlažba je matná, štruktúrovaná a s vysokými parametrami protišmyku R10 a oteruvzdornosti PEI 4. Vašej pozornosti by nemala uniknúť ani ďalšia imitácia kameňa a to v sérii Howen, ktorá ponúka sfarbenia dlažieb v hnedých alebo grafitových tónoch. Na výber sú rozmery 60 x 60 cm a 120 x 60 cm a kachličky majú protišmykový povrch až R11!

Dizajn betónu a kameňa nielen na linke, ale aj podlahe a stene

Vzhľad betónu a kameňa je aj v roku 2023 veľmi trendy a ide o  nápaditý spôsob, ako zmeniť vzhľad celej kuchyne od podlahy, cez linku až po steny. Použitie dlažieb a obkladov s týmito vzormi prináša do kuchyne štýl a krásu bez výrazne rušivých elementov.

Skvelým príkladom tohto štýlu je dlažba Makarani White s imitáciou kameňa a viacfarebným vzorom v niekoľkých odtieňoch sivej, čiernej a hnedej na bielom podklade. Jej lesklý povrch zaručí kuchyni elegantný vzhľad, samozrejmosťou sú oterudolnosť PEI 4 a rektifikované hrany pre bezproblémovú pokládku na úzku špáru do 2 mm.

Za zmienku svojou imitáciou betónu stojí aj kolekcia Asphalt v béžovom či sivom sfarbení v rôznych odtieňoch a niekoľkých rozmeroch. Matný povrch dlaždíc dá kuchyni originálny a luxusný vzhľad, na výber sú gresová dlažba aj keramický obklad.

Nič nepokazíte ani sériou Cutstone, ktorá elegantne a decentne imituje kameň. Dostupná je v rôznych rozmeroch, vrátane populárneho 120 x 60 cm a v béžovom, grafitovom aj sivom sfarbení. Navyše, v prípade tejto kolekcie viete opticky prepojiť interiér s exteriérom, keďže ponúka aj špeciálnu protišmykovú anti-slip exteriérovú dlažbu.

Na záver sme si nechali špičku z dielne Cooperativa Ceramica a to sériu Conproj. Tá imituje betón v luxusnom čiernom, béžovom aj sivom prevedení v niekoľkých rozmeroch. Ide o prémiový produkt, ktorý by ste si mali pozrieť do posledného detailu!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hľadať
Plná (Desktop) verzia